Zaczynamy kolejne gotowanie, do miski wlatuje mąka, jajka, sól, woda, kapka oleju, to wszystko intensywnie mieszamy aż będzie jednolita masa. Następnie do tej samej miski wrzucamy wcześniej obsmażoną kiełbasę i zeszkloną cebulę, wszystko pokrojone w malutką kosteczkę.
Wymieszane, wlewamy na patelnię, masa powinna mieć konsystencję kiślu.
Pieczemy, często ruszając patelnią by ciasto nie przywarło, gdy będzie zarumienione od spodu i nie będzie się przelewało, przewracamy na drugą stronę i pieczemy, często ruszając patelnią, teraz możemy nakładać na wierzch sery, żółty i oscypki. Wszystko przykrywamy pokrywką by sery się roztopiły.
Na talerz…
Dodajemy składniki jakie lubimy – ogórek kiszony, szczypiorek, papryka lub inne.
Możemy też warzywa położyć na placek , przykryć serem i zatopić w nim.