Bushcraftowa kuchnia Off - Road VADEMECUM PODRÓŻNIKA

Mieszanka warzywna

Śnieg i lód na drogach to warunki, które cieszą przede wszystkim tych, którzy oglądają je na zdjęciach.
Off-road zimowy to coś, o czym marzy wielu kierowców. Często jednak oczekiwania mogą nie być zgodne z tym, co oferuje rzeczywistość. Ale nie dla mnie.

Późne popołudnie to idealny czas na zabawę, za chwilę zrobi się ciemno.

Zaraz będziemy gotować, szybko ale smacznie.

Po drodze zakupione zostały trzy produkty.
Zgadniecie jakie?
Wobec tego najpierw zdjęcia z odpowiedzią na zagadkę, a potem przepis.

Jeśli masz ochotę na szybkie i zdrowe danie ugotuj obiad z warzywami na patelnię. Do przygotowania posiłku możesz wykorzystać zarówno świeże, jak i mrożoną mieszankę warzyw.

Rozgrzej patelnię i wlej na nią olej, jako pierwsza na patelnię trafia cebulka pokrojona w kostkę, pieczemy do zeszklenia. Następnie trafia tam mieszanka warzywna, możecie zastosować taką jaka ci smakuje, przypraw według uznania – piecz i duś tak długo aż warzywa się “ugotują”. Na sam koniec wlej sos słodko – kwaśny wszystko dokładnie wymieszaj, jeszcze chwilę zostaw na ogniu, dopij piwko i możesz podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Loading

Podobne posty